Muutama iron butterfly

VAEX pomppasi tänään ja luonnollisesti optiot kallistuivat volan noustessa. Avasin muutaman iron butterfly treidin AEX:ään, toinen näistä on balanced ja toinen broken wing.

Neljän päivän päästä erääntyvä iron butterfly (balanced)

Tämä neljän päivän päästä erääntyvä iron butterfly on muodostettu shorttaamalla 536 striken calleja ja putteja sekä longaamalla 526 striken putteja ja 546 striken calleja. Treidillä on avaamishetkellä mehevä positiivinen theta eli katkoviivalla piirtyvä tuottokäyrä nousee nopeasti ylemmäs, muotoutuen kiinteällä viivalla piirtyvään teltan muotoiseen käyrään. Positiolla on avaamishetkellä negatiivinen delta ja vega. Tämä siis hyötyy myös volan laskemisesta. Näin lyhyen aikajänteen treidin ydin on kuitenkin tuossa nopeasti sulavassa aika-arvokomponentissa.

Lokakuussa erääntyvä broken wing iron butterfly

Toinen treidin on niin sanottu broken wing iron butterfly. Tämän muodostin shorttaamalla AEX:n lokakuussa erääntyviä 535 striken calleja ja putteja sekä longaamalla 520 striken putteja ja 545 striken calleja. Longatut putit on 15 pisteen päässä shortatuista optioista, kun taas longatut callet on ainoastaan 10 pisteen päässä shortatuista optioista. Tällä tavoin muodostetulla positiolla on suurempi riski kohteen mennessä alaspäin, ylöspäin mentäessä riskiä ei juurikaan ole, kuten tuottokuvaajasta voi nähdä. Positiolla on positiivinen theta, lievästi positiivinen delta sekä negatiivinen vega. Myös tämä positio siis hyötyy aika-arvon sulamisesta sekä volan laskemisesta.

Tämän tyylisillä treideillä saadaan avaamishetkellä mukavasti preemioita ja kohteella on kelvollisesti liikkumisvaraa. Ajan kuluessa aika-arvot sulavat ja positiot tekevät voittoa. Lisäksi näitä positioita on helppo säätää mikäli AEX meinaa ajautua tuottokäyrän rajoista ulos. Neljän päivän positiolla tosin on niin vähän aikaa jäljellä erääntymiseen, että säädöille ei juurikaan ole aikaa. Sen riskinhallinta on enemmänkin voitot tai tappiot kotiin tyylinen ratkaisu. Tuottotavoite voisi olla esim. 10-30 prosenttia maksimi riskistä. Jos taas positio alkaa mennä tappiolliseksi, niin mieluusti niiden ei anneta kasvaa isommiksi mitä tuo kaavailtu tuottotavoite on (10-30%).

Kysymyksiä ja kommentteja otetaan vastaan.

Preemiopoikuli