Euro Stoxx 50 kalenteri

Tänään avasin kalenteritreidin Euro Stoxx 50:een. Longasin lokakuun 16. päivä erääntyviä 3175 striken osto-optioita ja shorttasin lokakuun 2. päivä erääntyviä osto-optioita. Ajatuksena on, että lyhyemmän juoksuajan optioiden aika-arvo sulaa nopeammin mitä pidemmän juoksuajan. Lokakuun 2. päivä erääntyvillä optioilla on enää 10 päivää juoksuaikaa jäljellä, kun taas 16. päivä erääntyvillä on vielä 24 päivää. Positio on avaushetkellä melko suuntaneutraali ja sillä on hyvä positiivinen theta.

Positiolla on myös positiivinen vega, joten tämä tykkäisi volan noususta siltä osin. Koska treidillä on kuitenkin niin vähän aikaa jäljellä erääntymiseen, niin volatiilisuuden muutokset eivät lopulta ole kovin merkityksellisiä. Tässä treidissä kohteella on mukavasti liikkumistilaa ja joka päivä positiivinen aika-arvo tekee hyvää. Lisäksi tätä on tarvittaessa helppo säätää. Jos kohde alkaa ajautua ulos erääntymispäivän tuottoalueelta, niin tämän kaveriksi voi viereen lisätä vaikka uuden kalenteritreidin. Tällöin noita telttoja saadaan kaksi vierekkäin ja kohteelle vielä enemmän liikkumistilaa.

Kysymyksiä ja kommentteja otetaan vastaan.

Preemiopoikuli